NFT Marketplace

Dit artikel zal je helpen begrijpen wat een NFT Marketplace is. Ook geven we een lijst met top NFT Marketplaces.

Vele jaren zijn verstreken in angsten en zorgen over de veelbelovende use-cases voor het stimuleren van mainstream blockchain-acceptatie. Dit jaar zou een nieuw hoofdstuk kunnen betekenen voor de toepassingen van blockchain-technologie met de stijgende populariteit van NFT’s. De verkoop van een NFT-kunstcollectie door digitale kunstenaar Beeple voor $69 miljoen zette een volledig nieuwe maatstaf voor NFT’s.

Daarom hebben veel artiesten, muzikanten en makers zich gedoken in het maken en verhandelen van NFT’s. Een NFT-marktplaats is echter vrij belangrijk om uw NFT te vermelden en ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk toegankelijk is om te handelen. Dus, wat is de betekenis van de marktplaats in het NFT-ecosysteem en hoe zou je het beste alternatief kunnen vinden? Dit artikel is bedoeld om jou te helpen alles te weten over NFT-marktplaatsen, naast een uitgebreide NFT-marktplaatslijst.

Groei van NFT Marketplaces

Non fungible tokens die op een NFT-marktplaats worden verhandeld zijn uniek. Enkele populaire voorbeelden van andere NFT’s dan Beeple’s NFT van $ 69 miljoen zijn de eerste tweet van Jack Dorsey of de animatie ‘Nyan Cat’. ter waarde van $ 250 miljoen. Ook zie je steeds meer nieuws over verhandelde NFT voor miljoenen dollars of euro’s.

Er is een rapport gemaakt met daarin een groeipercentage van 299% in 2021 in de NFT-markten. Bovendien suggereert CryptoSlam dat NFT-marktplaatsen erin zijn geslaagd meer dan $ 1 miljard aan verkopen te verzamelen. Daarom kunt u duidelijk de redenen opmerken om na te denken over het belang van NFT en een NFT-marktplaats.

NFT marketplace

Waarom een NFT Marketplace nodig?

Waarom heb je een NFT-marktplaats nodig? Het is vrij duidelijk dat blockchain-technologie en NFT’s kunstenaars en makers van inhoud de perfecte mogelijkheid kunnen bieden om een ​​financiële vergoeding voor hun werken te krijgen. Nu zijn kunstenaars niet meer afhankelijk van veilinghuizen of galerieën voor de verkoop van hun kunstwerken. Integendeel, een kunstenaar zou zijn werk gewoon kunnen verkopen aan een koper in de vorm van NFT. Dit helpt de artiesten ook om een ​​beter deel van de winst te krijgen.

Interessant is dat NFT’s ook de ruimte voor royalty’s omvatten die de oorspronkelijke maker recht geven op een bepaald percentage van de latere verkoop van het kunstwerk. Veel mensen die geïnteresseerd zijn in het vinden van de beste NFT-marktplaats, zouden graag willen weten hoe ze een NFT-verzameling kunnen starten. Geïnteresseerde kopers zijn misschien op zoek naar manieren om NFT’s te kopen. Laten we dus eens kijken naar de dingen die komen kijken bij het beschikbaar maken van NFT’s voor verkoop en aankoop op een marketplace:

1- U hebt een digitale portemonnee (wallet) nodig voor het opslaan van NFT’s en cryptocurrency om transacties op uw geselecteerde blockchain-platform te betalen. Wij raden hiervoor Metamask aan.
2- Koop cryptocurrency, mogelijk Ether, of de valuta die wordt ondersteund door uw geselecteerde NFT-provider. Dit kan op een exchange zoals Bitvavo.
3- Meld je aan op een van de bekende NFT Marketplaces, zoals Binance 
4- Gebruikers kunnen cryptocurrency van exchanges (Bitvavo) naar hun wallet (Metamask) verplaatsen.
5- Nu kan je NFT’s kopen op een marketplaces

Wat is een NFT Marktplaats?

Nadat jij klaar bent met alle bovengenoemde stappen, kan je een NFT-marktplaats voor het verkopen of winkelen voor NFT’s zoeken. NFT-marktplaatsen spelen een cruciale rol bij het overbruggen van de kloof tussen kopers en verkopers. In sommige gevallen kunnen NFT-marktplaatsen ook aanvullende tools bieden om binnen enkele minuten NFT’s te maken.

Op de gespecialiseerde marktplaatsen kunnen kunstenaars hun NFT-kunstwerken te koop aanbieden. Kopers kunnen op de markt zoeken naar NFT’s en het item van hun keuze kopen door te bieden. Daarom moet elke NFT-ontwikkelaar of -liefhebber de NFT-marktplaatslijst doorlopen om winstgevende deals op de kunst, verzamelobjecten en andere digitale activa te garanderen.

Beste NFT Marketplaces

U kunt merken dat NFT-marktplaatsen een integraal onderdeel zijn van de opwindende nieuwe trend van NFT’s. NFT-marktplaatsen hebben gezorgd voor eenvoudigere en flexibele toegang tot NFT’s, terwijl ze ook conventionele problemen in inkomstenstromen voor makers hebben opgelost. Alle discussies rond NFT-marktplaatsen komen uiteindelijk echter uit op één specifieke vraag. NFT-makers en -kopers zouden uiteraard op zoek gaan naar antwoorden op “wat is de beste NFT-marktplaats?” om maximale waarde te bereiken.

Het belangrijkste van alles is dat ook de sterke groei in een aantal NFT-marktplaatsen een belangrijk punt van zorg is. In dit scenario kan een duidelijk overzicht van enkele van de gerenommeerde NFT-marktplaatsen met een duidelijke beschrijving aanzienlijk helpen. Hier is een lijst van enkele van de gerenommeerde NFT-marktplaatsen die u kunnen helpen nieuwe terreinen in het NFT-landschap te verkennen.

Binance

Binance is het snelstgroeiende platform waar je NFT’s kan kopen. Voordeel is dat je hier ook crypto kan kopen om NFT mee te kopen. Een groot aantal NFT kan ook gekocht worden met dollars. Supersimpel zonder van een andere wallet dit over te moeten maken.

Open Sea

Waarschijnlijk de beste NFT-marktplaats volgens de huidige industriestandaarden, OpenSea is ook de grootste onder de NFT-marktplaatsen. Het biedt verschillende niet-fungible token-varianten zoals kunst, virtuele werelden, sport, censuurbestendige domeinnamen, verzamelobjecten en ruilkaarten. Het interessante hoogtepunt van OpenSea is het feit dat het ERC1155- en ERC721-activa omvat.

Hiermee kunt u exclusieve digitale activa kopen, verkopen en verkennen, zoals Decentraland, Axies, CryptoKitties, ENS-namen en andere. OpenSea biedt meer dan 700 projecten van verschillende variëteiten, zoals digitale kunstprojecten, ruilkaartspellen, naamsystemen zoals Ethereum Name Service of ENS, en verzamelspellen.

De item mining-tool op OpenSea is ook een van de belangrijkste hoogtepunten als NFT-marktplaats. Met de munttool kunnen makers hun items ontwikkelen en hun eigen NFT-collectie maken. OpenSea is de perfecte marktplaats voor makers die hun eigen slimme contracten voor games of digitale verzamelobjecten ontwikkelen.

Nifty gateaway

Het volgende waarschijnlijke antwoord op ‘Wat is de beste NFT-marktplaats?’ komt in de vorm van Nifty Gateway. Het is gemakkelijk een van de vertrouwde high-end NFT-marktplaatsen voor de handel in cryptokunst. De samenwerking van Nifty Gateway met topmakers, merken, atleten en artiesten werkt in haar voordeel. Het partnerschap brengt trouwens uitsluitend unieke werken naar geïnteresseerde verzamelaars van cryptokunst.

Het is echter vrij moeilijk om geaccepteerd te worden op Nifty Gateway als het gaat om crypto-kunstmarkten. Daarom hebben topartiesten, merken en makers van beroemdheden toegang tot dit platform. Het platform volgt drie verschillende veilingstijlen, zoals stille veilingen, ‘Koop het nu’ en getimede veilingen.

Nifty Gateway staat ook royalty’s toe, aangezien artiesten het gewenste percentage van secundaire verkopen kunnen selecteren. Als een top NFT-marktplaats ondersteunt het betalingen in creditcards, debetkaarten en Ether (ETH).

nft marktplaats

SuperRare

SuperRare is ook een andere veelbelovende NFT-marktplaats die in je opkomt als een van de beste alternatieven. Het platform richt zich sterk op het dienen als een marktplaats waar mensen kunnen handelen in unieke werken van digitale kunst in één editie. Een kunstenaar in het SuperRare-netwerk maakt authentieke kunstwerken.

Vervolgens tokeniseert het platform het kunstwerk in de vorm van een crypto-activum of verzamelobject, dat onderhevig is aan eigendom en handel. Veel experts uit de industrie prijzen SuperRare voor het bieden van een nieuwe benadering van interactie met kunst, cultuur en verzamelen op internet. Het opvallende hoogtepunt van SuperRare wijst op de ontwikkeling van een sociaal netwerk via de marktplaats.

Omdat digitale verzamelobjecten worden geassocieerd met een transparant eigendomsbewijs, kunnen ze geschikt zijn voor een sociale omgeving. SuperRare is als NFT Marketplace geschikt voor beginnende artiesten met een talent voor innovatie en creativiteit. Het ondersteunt Ether, de native cryptocurrency in het Ethereum-netwerk.

Rarible

Elke discussie over de top NFT-marktplaats zou onvolledig zijn zonder de naam Rarible. Het is een heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken NFT-platform met beperkte obstakels om als artiest te worden geaccepteerd. Daarom kunnen mensen die net hun voet in het domein van NFT zetten, het meeste uit Rarible halen.

Het biedt echter een kleine tegenvaller in termen van gebruikerservaring, die de invloed heeft van een verwarrende lay-out. Het interessante feit over Rarible is RARI, zijn eigen token. RARI is nuttig bij het belonen van actieve platformgebruikers.

Het draait op de Ethereum-blockchain, vereist vergoedingen van 2,5% voor elke verkoop en ondersteunt cryptocurrencies zoals WETH, ATRI en DAI, behalve RARI en ETH. Bovendien is Rarible ook een betrouwbare NFT-marktplaats voor royalty’s, aangezien artiesten het deel van de winst kunnen kiezen dat ze willen uit secundaire verkoop.

Foundation

Een van de meest opvallende vermeldingen onder NFT-marktplaatsen die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest, is Foundation. Het is de beste NFT-marktplaats geworden voor veel makers van cryptokunst. Het onderscheidende kenmerk van Foundation verwijst naar de faciliteit van door de gemeenschap samengestelde collecties. Met een gezamenlijke aanpak moedigen zowel makers als verzamelaars nieuwe kunstenaars aan om zich bij de Foundation aan te sluiten.

Daarom hebben makers gemakkelijk toegang tot de functie “Creator Invites” nadat ze hun eerste NFT hebben verkocht. Elke artiest met het talent om een ​​stempel te drukken en op te vallen als een unieke maker, kan voor Foundation kiezen. Het ondersteunt betalingen in Ether en is ook van plan een volledig nieuwe functie te introduceren die 10% royalty’s garandeert voor secundaire verkopen.

Cargo

Veel goede concurrenten blijven onopgemerkt tussen de formidabele spelers die je kunt vinden als de beste keuze voor een NFT-marktplaats. Cargo is zo’n vermelding in deze lijst die een terechte keuze is voor elke beginner in de NFT-ruimte. Het ondersteunt betalingen in Ether en stelt iedereen in staat om een ​​aanvraag in te dienen.

Het meest opvallende detail over Cargo is dat er geen veilingen voor NFT’s zijn. Artiesten hebben de enige discretie over prijsbeslissingen. Het vergemakkelijkt ook de functie van ‘Split Royalties’ met de flexibiliteit om ongeveer 15 unieke Ethereum-portemonnee-adressen toe te voegen.

Het antwoord op ‘wat is de beste NFT-marktplaats?’ zou je ook op basis van gebruiksgemak naar Cargo kunnen brengen. Het kan makers betrouwbare en kosteneffectieve benaderingen bieden om NFT-mining en -handel te starten. De functie van ‘Magic Minting’ op Cargo helpt ook bij het vermijden van gaskosten, wat de kostenefficiëntie aantoont.

Myth market

Hoewel er niet veel te zeggen valt over Myth Market, is het eigenlijk geen NFT-marktplaats. Eigenlijk omvat Myth Market een reeks flexibele en gemakkelijk toegankelijke online marktplaatsen die verschillende merken digitale ruilkaarten ondersteunen. Momenteel biedt Myth Market enkele opmerkelijke hoogtepunten, zoals GPK.Market, Heroes.Market, Shatner.Market, GoPepe.Market en KOGS.Market.

Elk van de uitgelichte markten is uniek voor elk merk verzamelobjecten. De GPK.Market staat bijvoorbeeld de handel in Garbage Pail Kids-kaarten toe. Daarom kunt u duidelijk merken dat Myth Market een levensvatbare indruk geeft van de toekomstige omvang van NFT-marktplaatsen.

Mintable

De NFT-marktplaatslijst voor dit jaar zou onvolledig zijn zonder Mintable. Het dient als een uitgebreide NFT-marktplaats die bijna alles ondersteunt, inclusief kunst, muziek, game-items en verzamelobjecten. De gasloze muntoptie in Mintable dient ook als een van de veelbelovende hoogtepunten.

Gebaseerd op de Ethereum-blockchain, ondersteunt het alleen Ether-betalingen en heeft het drie verschillende soorten veilingen. De soorten veilingen omvatten een getimede veiling, Nu kopen en een traditionele veiling. Makers zouden de optie van royalty’s kunnen gebruiken om het percentage van 5% te gebruiken voor alle secundaire verkopen. Mintable is gemakkelijk de aanbevolen marktplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in NFT’s, vooral beginners.

Enjin Marketplace

De naam Enjin Marketplace als de beste NFT-marktplaats is ook populair in verschillende kringen. Het kan het verkennen en verhandelen van blockchain-activa mogelijk maken. Meer specifiek is Enjin Marketplace de ideale keuze voor op Enjin gebaseerde NFT’s. Op dit moment heeft het bijna $ 43,8 miljoen aan Enjin-muntuitgaven voor digitale activa geregistreerd. Naar verluidt is het totale aantal NFT’s dat verantwoordelijk is voor dergelijke enorme uitgaven ongeveer 2,1 miljard.

De Enjin-portemonnee kan helpen bij het eenvoudig aanbieden en kopen van game-verzamelobjecten en items. Makers kunnen een pagina ‘Projecten’ vinden met op Enjin gebaseerde blockchain-projecten. De projecten kunnen verzamelingen van game-items, door de gemeenschap ondersteunde verzamelobjecten en beloningsprogramma’s met games omvatten. Als gevolg hiervan kunt u ook ideale prospects vinden met Enjin Marketplace als uw favoriete NFT-marktplaats.

KnowOrigin

De laatste vermelding in deze lijst met NFT-marktplaatsen, KnownOrigin, is een gespecialiseerd cryptokunstplatform. Het biedt gemiddelde tot hoge moeilijkheden voor makers om geaccepteerd te worden op het platform. Integendeel, KnownOrigin vereist niet dat makers een grote aanhang of erkenning hebben als gevestigde artiesten om geaccepteerd te worden.

De functie ‘Trending’ in KnownOrigin is een veelbelovende tool die helpt bij het promoten van makers. De functie helpt bij het presenteren van de identiteit en het werk van makers in het KnownOrigin-landschap. KnownOrigin is ongetwijfeld een top NFT-marktplaats voor beginners, hoewel met een voorkeur voor artiesten met een uniek en geloofwaardig werkportfolio. Het staat royalty’s toe voor artiesten ter grootte van 12,5% van de secundaire verkoop.

NFT Marktplaatsen – tot slot

Tot slot, het is vrij moeilijk om de beste NFT-marktplaats te vinden van de gegeven alternatieven in dit blog. Elke vermelding in de lijst heeft de mogelijkheid om aan de vereisten van verschillende doelgroepen te voldoen. Nieuwe makers en gevestigde kunstenaars hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het omzetten van hun werk in NFT’s. Tegelijkertijd zijn de zorgen over royalty’s en kosten in verband met NFT-transacties op de marktplaatsen anders.

Met een duidelijk idee over de definitie van NFT-marktplaatsen en begeleiding bij hun werking, zou je de ideale marktplaats kunnen vinden. Maak de keuze uit de beste NFT-marktplaatsen en ervaar zelf hoe de platformen werken.