NFT Maken

Ben je een kunstenaar of een ontwerper die van je werk zelf een NFT probeert te maken? In dit blog lees je hoe dat te doen in 5 eenvoudige stappen. 

NFT maken voor 60 miljoen

Dus je bent een kunstenaar of een ontwerper en je hebt gehoord dat iemand $ 69 miljoen heeft betaald voor een digitaal schilderij van Beeple. Nee, je zult nooit dat niveau van rage bereiken (tenzij je een aantal connecties deelt met de Singaporese ondernemingen van je koper), maar je kunt nog steeds proberen een NFT te maken die je de jouwe kunt noemen. In de meeste gevallen verlies je wat geld in het proces, maar hey, je bent met succes op de kar gesprongen en je kunt erover opscheppen op Instagram en Twitter. Een NFT kan je maken aan de hand van onderstaand stappenplan: 

Hoe NFT art Maken 1) Kies jouw artikel

Het eerste dat jij moet doen, is een eigen kunstwerk kiezen. Non-fungible tokens kunnen elk digitaal bestand vertegenwoordigen. Je kunt NFT art maken van een digitaal schilderij, een tekst, een muziekstuk, een video. Letterlijk alles dat kan worden gereproduceerd als een multimediabestand. Het NFT-spel draait tenslotte om het veranderen van digitale kunstwerken in “unieke” stukken in het tijdperk van hun oneindige reproductie.

nft maken

NFT maken 2) Houd wat ether bij de hand

Zodra je jouw digitale asset hebt gekozen waarvan je een NFT wil maken, is het tijd om wat Ethereum te kopen. Je kunt NFT’s maken op een heleboel verschillende blockchains, maar omwille van de eenvoud overwegen we dat je Ethereum gaat gebruiken. Dat is de meest populaire, en de meest prominente NFT-marktplaatsen ondersteunen het.

Het maken van een NFT kan geld kosten. Daarom heb je een Ethereum-portemonnee nodig met wat Ether (de cryptocurrency gebaseerd op Ethereum) erop. Een van de gemakkelijkst te gebruiken is “MetaMask”. Je kunt het downloaden als gratis app op je iPhone of Android-smartphone. De prijs die wordt gevraagd om de NFT te creëren, is zeer volatiel. Bezit ten minste $ 100 aan Ether. Ethereum kan je kopen op Bitvavo. Houd er rekening mee dat het mintproces (zo noemen we het als je een NFT gaat maken, je nog meer kan kosten. Deze prijs verschilt per dag.

Als jij jouw NFT op OpenSea wilt maken, is het proces echter gratis vanwege het type token dat het platform zal maken. Desondanks moet je nog steeds een portemonnee verbinden om een ​​account aan te maken.

Eigen NFT kunst maken 3) Kies een marktplaats

Nu je alles op zijn plaats hebt, moet jij een marktplaats kiezen waar je jouw NFT gaat maken en vervolgens op de kunst lijst plaatst.

De meest populaire NFT Marktplaatsen zijn Binance, Mintable, Rarible of OpenSea. Omwille van deze gids, zullen we de laatste kiezen omdat het gratis is om mee te doen en er geen moderatie is op de inhoud die je kunt vermelden. Dat betekent dat je niet als artiest goedgekeurd hoeft te zijn om op het platform te NFT te maken en te verkopen. Dit betekent ook dat de markt vol staat met digitale objecten die niemand ooit gaat kopen.

Klik in OpenSea op het gebruikerspictogram en vervolgens op “Mijn profiel”. Op deze pagina kan jij lezen hoe jij jouw ETH-portemonnee kan verbinden om verder te gaan. Als jij MetaMask gebruikt, kan jij deze verbinden met het platform door “Een andere portemonnee gebruiken” te selecteren en vervolgens op WalletConnect te klikken. De procedure is relatief eenvoudig. Volg de aanwijzingen van het platform en bevestig vervolgens de Wallet Connect-bewerking vanuit de MetaMask-app. De laatste stap is het maken van de NFT. 

NFT Maken 4 ) Jouw eerst non fungible token

Nadat jij de ETH-portemonnee met OpenSea hebt verbonden, kan jij doorgaan en jouw eerste NFT kunst maken. Klik op Maken in het bovenste menu en maak een collectie aan. Vul alle benodigde informatie in en sla op. Nu ben je klaar om het daadwerkelijke mintproces van een nieuwe NFT te starten. Klik op Nieuw item, laad je illustratie en geef alle details die je erover wilt. Zodra jij klaar bent om de trekker over te halen, klikt u op NFT maken.

Zelf een NFT gemaakt

Gefeliciteerd, je hebt met succes zelf NFT art / kunst gemaakt! Om het op OpenSea te verkopen, moet je het nieuw gemaakte item in je verzameling openen en op de verkoopknop klikken. Op de verkooppagina kun je de Ethereum-tokens kiezen die je als betaling accepteert. Ook kan je kiezen of je wilt verkopen met een vaste prijs of op een veiling. Bovendien kan je de royalty’s die je wilt ontvangen van de eerste en volgende verkopen bepalen. 

nft maken

Eigen NFT maken en verkopen 

Dus je hebt een eigen NFT gemaakt en je hebt deze met succes op de OpenSea of Binance-marktplaats vermeld om te verkopen? Hoe nu verder? Wachten tot iemand je kostbare token opmerkt, zal je niet ver brengen. Jij moet het object zelf op de markt brengen, mogelijk aan een bestaande gemeenschap van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw werk. Dat is het meest uitdagende deel, en heeft niets te maken met het artistieke proces zelf. Ja, het is precies zo meedogenloos en selectief als de fysieke kunstwereld. Tenzij je het personage bent uit een meme of een ander internetfenomeen. In dat geval, gefeliciteerd: je hebt waarschijnlijk een manier gevonden om geld te verdienen met die gênante foto die mensen altijd hebben gebruikt om je voor de gek te houden. Kortom, een eigen NFT maken kan erg lucratief zijn. 

Handelen in NFT?

Bekijk dan deze training, leer handelen in NFT’s van A tot Z.