NFT Kopen

In dit blog leer jij hoe je vandaag nog NFT kan kopen.

Non-fungible tokens of NFT’s zijn digitale activa waaraan een digitale handtekening is toegewezen, waardoor ze uniek zijn. Het activum zelf kan worden gerepliceerd, maar het eigendomsbewijs van dat activum wordt veilig opgeslagen in een grootboek. In dit grootboek kan iedereen het eigendomscertificaat zien. NFT noemen we ook wel NFT kunst of art.

Veel artiesten, muzikanten en beroemdheden spelen in op deze trend door hun eigen NFT’s te maken en deze op verschillende markten te verkopen. Van muziek tot memes tot sportmemorabilia, je vindt het allemaal. Als je NFT wil kopen, heb je alleen een cryptocurrency-portemonnee en een account bij een exchange zoals Bitvavo nodig.

nft kopen

Stappenplan Non fungible tokens kopen

De meeste NFT-transacties vinden plaats op een speciale marktplaats. Hier is een korte stapsgewijze handleiding voor het kopen van NFT vanaf daar.

1: Ethereum kopen
De meeste marktplaatsen gebruiken momenteel het Ethereum-netwerk om hun transacties mogelijk te maken. Je hebt dus de native token Ether van Ethereum nodig om een ​​NFT te kopen. Als je het niet hebt, kun je een account openen bij een uitwisseling zoals Bitvavo en de tokens daar kopen.

2: NFT Crypto portemonnee aanmelden
Jij moet ook een crypto-portemonnee aanmelden die compatibel is met Ethereum. Een cryptowallet is een digitaal adres waar je cryptocurrencies in kunt bewaren. Je kan portefeuilles openen met platforms zoals Metamask. Allereerst ga jij naar de site van het platform van voorkeur. Registreer jezelf om een ​​portemonnee bij hen te openen. Nadat je de portemonnee hebt geopend, moet je de ether die je op Bitvavo hebt gekocht naar het adres van de portemonnee sturen.

3: NFT marktplaats aanmelden
Kies vervolgens de marktplaats waar jij de NFT kunst wilt kopen. Er zijn meerdere marktplaatsen voor NFT’s. Enkele van de beste NFT-marktplaatsen zijn Binance, OpenSea, Rarible en FTX. Registreer een account bij de marktplaats die jouw voorkeur heeft. De marktplaatsen hebben elk hun eigen registratieprocessen.

Na het registreren kan je jouw portemonnee met de marktplaats verbinden. De meeste marktplaatsen hebben een simpele ‘Connect wallet’ optie op het platform.

4: NFT Kopen op marktplaats
Blader door de marktplaats en kies een NFT naar keuze die je wil kopen. De meeste marktplaatsen hebben een veilingsysteem opgezet voor het kopen van NFT’s; jij moet bieden voor de NFT die je wil hebben.

Na een succesvol bod voltooi je de transactie en wordt het benodigde bedrag van uw portemonnee afgeschreven. Houd er rekening mee dat u mogelijk ook transactiekosten aan de marktplaats moet betalen, maar de vergoeding is ook afhankelijk van de marktplaats. Dit zijn de stappen om NFT te kopen.

Welke NFT art Kopen?

Eerst en vooral moet je altijd NFT’s kopen die de interesse wekken. Ik bedoel, wat heeft het voor zin om in een NFT te investeren die je niet echt leuk vindt? Zoek niet alleen naar de “next best” NFT, zoek naar de next best NFT die bij jouw interesses past.

Niet iedereen heeft dezelfde interesses, en niet iedereen zal dezelfde deskundige keuze kunnen maken over een NFT-project, omdat we allemaal verschillende niveaus van begrip hebben van de categorie waarin we kiezen om in te investeren.

Als je bijvoorbeeld echt van voetbal houdt en veel weet over de spelers en de teams, kun je gerust stellen dat een voetbal NFT-project een goede categorie zou zijn om je onderzoek naar te doen. Of, als je moderne kunst echt waardeert, dan zou je dieper moeten graven in moderne kunstenaars en hun NFT’s.

Deze eerste stap vormt de basis van uw beslissing om het beste NFT-project voor u en uw beleggingsportefeuille te kiezen. NFT kopen in een niche waar je verstand van hebt zal de kans op succes vergroten. Leren hoe geschikte NFT projecten te vinden? Dan raden wij de NFT cursus aan van Moosty.nl.

Doe je eigen onderzoek

Wie houdt er niet van een beetje onderzoek? Nadat jij een NFT hebt gevonden die je mogelijk wil kopen, is het tijd om de handen vuil te maken en alles te leren over die specifieke NFT. Het onderzoeken van NFT’s is niet zo eenvoudig als naar de “reviews”-sectie gaan en alles lezen wat andere consumenten hebben gepost, maar het komt in de buurt.

Wanneer jij gaat zitten om een ​​NFT kunstwerk te onderzoeken, raad ik je aan om zoveel mogelijk informatie te zoeken over:
– De maker(s)
– De gemeenschap
– Het project (merk)

NFT gekocht, hoe nu verder?

Gefeliciteerd, het kopen van je eerst NFT kunst is gekocht. Maar hoe nu verder? Je kan de NFT houden voor de lange termijn of direct weer te koop zetten voor een hoger bedrag. Lees hierover meer op de pagina NFT verkopen.

Voor meer vragen over het kopen van Non Fungible Tokens of crypto kan je altijd mailen naar info@startenmetnft.nl.