Wat is een NFT?

Wat is een NFT precies? NFT staat voor non-fungible token. Dat maakt het er nog niet duidelijker op. In dit blog gaan we uitgebreid uitleggen wat het betekent. 

Juist, het spijt me. “Non-fungible” betekent min of meer dat het uniek is en niet kan worden vervangen door iets anders. Een bitcoin is bijvoorbeeld fungibel – ruil er een voor een andere bitcoin en je hebt precies hetzelfde. Een unieke ruilkaart is echter niet-fungible. Als je het voor een andere kaart zou ruilen, zou je iets heel anders hebben. 

Wat NFT art nog meer uniek maakt lees je in de komende paragrafen. We kunnen alvast verklappen dat je een NFT zelf kan maken of kopen en verkopen. 

Wat is een NFT token – Uitgebreide uitleg

Oke hiervoor was een vrij korte uitleg van wat NFT is. Hier de uitgebreide uitleg over wat NFT tokens zijn. Non-fungible tokens zijn stukjes digitale inhoud die zijn gekoppeld aan de blockchain, de digitale database die ten grondslag ligt aan cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum. In tegenstelling tot NFT’s zijn crypto activa fungibel, wat betekent dat ze kunnen worden vervangen of uitgewisseld met een ander identiek exemplaar van dezelfde waarde, net als een dollarbiljet NFT’s daarentegen zijn uniek en niet onderling uitwisselbaar, wat betekent dat geen twee NFT’s hetzelfde zijn. Denk aan Pokémon-kaarten, zeldzame munten of een paar Jordans in beperkte oplage: NFT’s creëren schaarste tussen anders oneindig beschikbare activa – en er is zelfs een certificaat van echtheid om het te bewijzen. NFT’s worden doorgaans gebruikt om digitale kunstwerken te kopen en verkopen en kunnen de vorm aannemen van GIF’s, tweets, virtuele ruilkaarten, afbeeldingen van fysieke objecten, skins van videogames, virtueel onroerend goed en meer.

wat is NFT

Hoe werken NFT’s?

Nu je ongeveer weet wat een NFT precies is, ben je waarschijnlijk benieuwd hoe dit werkt. Op een zeer hoog niveau maken de meeste NFT’s deel uit van de Ethereum-blockchain. Ethereum is een cryptocurrency, zoals bitcoin of dogecoin. Deze blockchain ondersteunt ook deze NFT’s, die extra informatie opslaan waardoor ze anders werken dan bijvoorbeeld een ETH-munt. Het is vermeldenswaard dat andere blockchains hun eigen versies van NFT’s kunnen implementeren. (Sommigen hebben dat al.)

Wat is de moeite waard om op te halen bij de NFT Marketplace

NFT’s kunnen echt alles zijn wat digitaal is zoals tekeningen, muziek, je hersenen gedownload en omgezet in een AI enzovoorts. Veel van de huidige opwinding gaat over het gebruik van technologie om digitale kunst te verkopen.

Denken mensen echt dat dit op kunst verzamelen gaat lijken?

Ik weet zeker dat sommige mensen het echt hopen – zoals degene die bijna $ 390.000 betaalde voor een video van 50 seconden van Grimes of de persoon die $ 6,6 miljoen betaalde voor een video van Beeple.

Wat zijn Non fungible token eigendommen

Wat maakt NFT eigendommen uniek? NFT’s zijn ontworpen om u iets te geven dat niet kan worden gekopieerd: eigendom van het werk. Hoewel de kunstenaar nog steeds de auteursrechten en reproductierechten kan behouden, net als bij fysiek kunstwerk. Om het in termen van fysieke kunstverzameling te zeggen: iedereen kan een Monet-afdruk kopen. Maar slechts één persoon kan het origineel bezitten. Dat is de kracht van NFT Tokens.

Wat is NFT Crypto

Wat is NFT Crypto – De verschillen

Wat is NFT crypto precies en waarin verschillen ze van elkaar?

Zowel NFT’s als cryptovaluta zijn gebouwd op blockchain, gebruikmakend van dezelfde technologie en dezelfde principes. Daardoor trekken ze vaak dezelfde spelers aan. NFT’s kunnen worden gezien als een subset van de cryptocultuur, en je hebt over het algemeen cryptocurrency nodig om NFT’s te kopen en verkopen.

Maar het belangrijkste verschil wordt aangegeven in de naam. Cryptovaluta is een valuta. Net als elke andere valuta heeft het alleen economische waarde en is het vervangbaar. Dat betekent dat het binnen een bepaalde cryptovaluta niet uitmaakt welk cryptotoken je hebt; het heeft dezelfde waarde als de volgende, 1 $ ETH = 1 $ ETH. Maar NFT’s zijn non fungible en hebben een waarde die veel verder gaat dan economie.

Wat is NFT Art, hoe nu verder?

In dit blog hebben we antwoord gegeven op de vraag, wat is een NFT. We hebben het antwoord gegeven en je uitleg gegeven over hoe dit werkt. Als je zelf aan de slag wil gaan met NFT art / kunst maken, kopen of verkopen, raden we aan de blogs op deze site verder door te lezen. Daarnaast kan je nog een aanvullende cursus volgen, zoals de NFT cursus van Moosty.nl. Voor vragen over NFT of crypto tokens kan je altijd mailen naar info@startenmetnft.nl.