NFT Crypto

Wat is het verschil tussen NFT en cryptocurrency? Wat is de betekenis van deze termen? Hoe kan je de beste NFT of crypto kopen? Daar kom je achter in dit blog. 

We kunnen zien dat de wereld verschuift van de traditionele naar de digitale financiële marktsector. Nu investeren mensen meer in crypto’s dan in aandelen, activa of andere valuta’s die op de traditionele markt handelen. En waarom doen ze dat niet? De traditionele markt kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals financiële instellingen, elke organisatie en het nieuwe beleid van de overheid. De digitale financiële markt kan daarentegen door geen van deze factoren worden beïnvloed.

Als je je afvraagt ​​hoe? Welnu, u moet begrijpen dat de digitale financiële markt gedecentraliseerd is en dus de inmenging van financiële instellingen, organisaties of zelfs de overheid beperkt. En dit kan u helpen om veel winst te maken zonder tussenkomst van een derde partij.

Als je nu iets weet over de digitale financiële markt, denk je misschien aan cryptocurrency, maar dat is niet alles; naast crypto’s zijn er verschillende andere opties beschikbaar, zoals NFT. NFT werkt als cryptovaluta, maar is anders dan cryptovaluta. Als je het verschil tussen de twee wilt weten, moet je overwegen dit blogs te lezen.

NFT Crypto

Wat is NFT

Het enige dat u over NFT moet weten, is dat het staat voor non-fungible tokens. Als u niet begrijpt wat de betekenis is van fungibel of non-fungible token, laat het ons dan uitleggen, fungibiliteit betekent dat de afzonderlijke delen waaruit een goed of handelsartikel bestaat dat uitwisselbaar is, niet-fungeerbaar wordt genoemd.

Als u nadenkt over waarom de valuta vervangbaar is, dan moet u weten dat vervangbare activa de uitwisselings- en handelsprocessen vereenvoudigen, aangezien vervangbaarheid gelijke waarde tussen de activa impliceert. Een niet-fungible item betekent in wezen alles dat uniek is, zoals sieraden, kunstwerken en andere.

NFT’s worden verkocht in samenwerking met veilinghuizen of op NFT-marktplaatsen, zoals:

NBA Top Shot, een online marktplaats die draait op de Flow blockchain waar gebruikers kunnen bieden op, kopen en verkopen van digitale hoogtepunten van NBA-spelers. Een NBA Top Shot-video met LeBron James ter ere van Kobe Bryant werd verkocht voor bijna $ 400.000.

OpenSea, een peer-to-peer-marktplaats geïmplementeerd op de Ethereum-blockchain voor NFT’s, virtuele verzamelobjecten en zeldzame digitale items.

Rarible, een open marktplaats beveiligd met de Ethereum-blockchain waarmee artiesten en makers NFT’s kunnen uitgeven en verkopen.

SuperRare, een digitale kunstmarktplaats aangedreven door de Ethereum-blockchain waar mensen NFT’s van topartiesten kunnen kopen en verkopen.

Known Origin, een door kunstenaars aangestuurd platform dat draait op de Ethereum-blockchain waar digitale makers hun verzamelobjecten en kunstwerken kunnen verifiëren, tonen en verkopen.

Decentraland Marketplace, een gedecentraliseerd virtual reality-platform aangedreven door de Ethereum-blockchain waar gebruikers kunnen creëren, ervaren en geld kunnen verdienen met wat ze bouwen en wat ze bezitten.

Arkane Market, een digitale marktplaats voor verzamelobjecten voor algemene verzamelaars en gamers. Arkane Market is gebaseerd op de slimme keten Binance en de Ethereum- en Polygon-blockchains.

Wat is cryptogeld?

Als u nu iets weet over NFT, moet u ook de definitie van cryptocurrency begrijpen. Weet je dat cryptocurrency draait op blockchain-technologie? Ja, dat doet het, en blockchain-technologie registreert en slaat gegevens op over alle transacties die zijn gedaan in een openbaar grootboek dat voor iedereen toegankelijk is. Het is een gedecentraliseerd systeem; het is onafhankelijk en is niet gebonden aan enige gecentraliseerde regelgeving of de regels en voorschriften van derden.

Alle transacties worden vastgelegd in een gedecentraliseerd grootboek waar iedereen toegang toe heeft. Daarom, als u uw crypto-handelsreis wilt beginnen, raden we u aan onmiddellijke winst te maken. Het is een van de toonaangevende crypto-uitwisselingsplatforms.

NFT versus cryptovaluta

Om nu bij het deel te komen waar u op wacht, om het verschil tussen de twee te begrijpen, moet u weten dat zowel NFT’s als cryptovaluta op blockchain zijn gebouwd. Ja, dat is waar, en aangezien ze dezelfde technologie gebruiken, zullen hun principes ook hetzelfde zijn. Daardoor trekken ze vaak dezelfde spelers aan. NFT’s kunnen worden gezien als een subset van de cryptocultuur, en je hebt over het algemeen cryptocurrency nodig om NFT’s te kopen en verkopen.

Maar het belangrijkste verschil is dat cryptocurrency een valuta is. Daarom is het fungibel; aangezien NFT uniek is, is het niet-fungeerbaar. En NFT is zo’n digitaal activum dat een uniek object vertegenwoordigt, meestal digitale kunst, muziek of videogame-items.

NFT’s, cryptocurrency en digitale valuta

Er zijn verschillende verschillen tussen NFT’s, cryptocurrencies en digitale valuta.

Het belangrijkste verschil is dat NFT’s, in tegenstelling tot digitale valuta en cryptocurrencies, niet door elkaar kunnen worden verhandeld of vervangen. Elke NFT is anders en onderscheidt zich van fungibele tokens, zoals digitale valuta en cryptocurrency, die zonder waardeverlies voor elkaar kunnen worden verhandeld of ingewisseld.

Digitale valuta zijn gecentraliseerd, wat betekent dat er een groep mensen en computers is die de status van de transacties in het netwerk regelt. Cryptocurrencies en NFT’s daarentegen zijn gedecentraliseerd en de meeste van hun respectieve gemeenschappen bepalen de regelgeving.

Ook zijn digitale valuta niet transparant. Een persoon kan bijvoorbeeld niet het adres van de portemonnee selecteren en elke geldoverdracht zien, omdat deze informatie vertrouwelijk is. Cryptocurrencies en NFT’s zijn echter transparant. Elke gebruiker kan alle transacties van een andere gebruiker zien omdat elke transactie in een openbaar blockchain-netwerk wordt geplaatst.

Kortom, een door de centrale bank gesteunde digitale valuta is elektronisch contant geld. Net als bij cryptocurrency, zoals Bitcoin, is een CBDC op gegevens gebaseerd en bestaat deze niet in de echte wereld. In tegenstelling tot cryptocurrency en NFT’s, worden banken ondersteund door overheden, wat betekent dat ze eerder worden erkend als geld dat individuen kunnen gebruiken om goederen en diensten te kopen.

crypto nft

NFT of Crypto kopen

NFT of Crypto kopen kan op diverse platformen. 

Bitvavo: Hier kan je crypto kopen zoals Ethereum. Je dient eerst op Bitvavo de crypto Ethereum te kopen voor je NFT kan aanschaffen. 

Binance is het snelstgroeiende platform waar je zowel crypto als NFT’s kan kopen.

NFT of crypto projecten 

Of je in een crypto of NFT project wil stappen, is aan jou. Je weet nu wat de voordelen zijn van deze twee opties en de bijbehorende projecten. Ook weet je wat de verschillen zijn. 

NFT Crypto coin 

Er zijn enkele NFT Crypto coins. De populairste en bestverkochte NFT crypto coins op dit moment zijn:

  • Decentraland
  • The sandbox
  • Axie infinity
  • Theta Network
  • Tezos 

Deze NFT crypto coins zijn te kopen op diverse exchanges of bij het project zelf. 

Beste NFT of Crypto vinden

Hoe kan je de beste NFT Crypto vinden? Het is een kwestie van op tijd instappen. Lees veel artikelen, kijk podcast en volg social media kanalen. Welke projecten komen er aan en wordt veel van verwacht. Wees een van de eerste die instapt in een project. Dan kan je het hoogste rendement behalen op de NFT crypto. Dat is het beste project. Meer leren over hoe geschikte NFT projecten te vinden? Dan raden wij de NFT cursus aan van Moosty.nl.

NFT Crypto

We hopen dat je het fundamentele verschil tussen NFT en cryptocurrency hebt begrepen. Voor meer informatie over NFT’s of crypto, de projecten, of het kopen ervan, kan je altijd mailen naar info@startenmetnft.nl