NFT kopen Ethereum

NFT’s kopen met Ethereum is de makkelijkste optie. Hoewel NFT-markten niet bepaald Amazon zijn als het gaat om gebruiksgemak, is het kopen van je eerste digitale collectible niet moeilijk. Het vereist gewoon een beetje begeleiding. Veel NFT-pundits beweren dat sommige online digitale verzamelobjecten waardige investeringen zijn. Jouw NFT kan vandaag bescheiden geprijsd zijn, maar in de komende jaren kan de waarde exponentieel groeien. Deze booming NFT-markt is echter relatief nieuw, dus wie weet of het een blijvertje is? In een oogwenk kan de waarde van uw NFT ook tot nul dalen. Als je de risicovolle investering niet erg vindt, of je wilt gewoon NFT kopen om een getalenteerde, digitale kunstenaar te steunen, dan is hier een gemakkelijke, stap-voor-stap handleiding over hoe je met ethereum NFT kan kopen. 

Hoe een NFT te kopen met ethereum

Het belangrijkste wat je nodig hebt om een NFT te kopen is een Ethereum portemonnee. Waarom? Omdat de meeste niet-fungibele tokens draaien op de Ethereum blockchain. Ethereum, in tegenstelling tot het Bitcoin-netwerk, stelt gebruikers in staat om iets genaamd “slimme contracten” in te zetten. Slimme contracten hebben op zich niets te maken met juridisch. In plaats daarvan is een smart contract een programma dat draait op de blockchain. Zonder te technisch te worden, slimme contracten zijn belangrijk voor NFT’s omdat ze belangrijke gegevens over het token kunnen opslaan. Bijvoorbeeld, als je favoriete digitale artiest een NFT heeft gemaakt, zal het gegevens bevatten over wie de eigenaar was, wanneer ze het verkochten en hoeveel. Zodoende is het dus mogelijk om NFT’s te kopen met Ethereum.

NFT kopen ethereum

Hoe Ethereum te gebruiken

Je hebt een Ethereum-compatibele crypto-portemonnee en wat Ethereum nodig om te beginnen met het kopen van NFT. Koop wat Ethereum van een beurs zoals Bitvavo en stuur het naar je Bitvavo Wallet (die apart staat van de website en in een app staat; je kunt de Bitvavo app downloaden via Apple’s App Store of Google Play). Volg daarna de eenvoudige instructies om jouw portemonnee in te stellen – wat een plaats is waar je een deel van jouw gekochte crypto kunt bewaren, een plaats om het te verzenden of te ontvangen, en jouw portaal naar het groeiende universum van crypto apps. Kies een NFT die je leuk vindt en zorg ervoor dat je extra Ethereum hebt om de kosten te dekken. Eens je Ethereum gekocht hebt, kan je toegang krijgen tot de NFT via je crypto-portemonnee tot je beslist om het te verkopen.

Hoe zijn NFT’s anders dan cryptocurrency?

NFT’s en het kopen cryptocurrencies zoals Ethereum moeten niet worden verward, ook al zijn ze gebouwd met behulp van vergelijkbare technologie. Het belangrijkste verschil tussen NFT’s en cryptocurrency’s is dat NFT’s niet-fungibel zijn, wat betekent dat ze niet kunnen worden uitgewisseld. Cryptocurrencies kunnen daarentegen wel worden uitgewisseld ter vervanging van een andere valuta. NFT’s kunnen echter wel worden gekocht met een cryptocurrency, zoals Ethereum. Fysiek geld is vergelijkbaar met cryptocurrency in die zin dat ze een afgesproken waarde hebben. Eén dollar is gelijk aan één dollar en één Bitcoin is gelijk aan één Bitcoin. In de NFT-wereld is het echter heel anders. NFT’s hebben hun eigen unieke structuur en identificatie, waardoor ze ongrijpbaar zijn en niet gelijk aan elkaar. Daarom kan een NFT niet zomaar worden geruild voor een andere NFT met de verwachting van dezelfde waarde zoals dat met ethereum wel kan. Bezoek Bitvavo en koop jouw eerste NFT middels Ethereum.